Per l’escola en català

7 Desembre 2012

Uncategorized

A l’escola discrepem de diferents aspectes de la nova proposta de llei d’educació, i d’una forma molt especial manifestem el nostre desacord en tots aquells apartats que posen en qüestió el model lingüístic actual de l’educació al nostre país.
L’escola s’adhereix al manifest de som escola i ratifica el següents comunicats lliurats per la Coordinadora Catalana de Fundacions i l’Agrupació escolar catalana:

Davant l’avantprojecte de la nova llei d’educació de l’estat espanyol que relega el català com a quarta llengua en l’educació, marginalment per darrere del castellà i de dues llengües estrangeres, els membres de la Comissió d’Educació de la Coordinadora Catalana de Fundacions volem manifestar el nostre total suport a l’escola en català.

Nosaltres sempre hem defensat i defensem el model educatiu de l’escola catalana, que està fonamentat en la no separació dels infants i joves per raó de llengua i que ha fet possible el coneixement de les dues llengües oficials per part de l’alumnat en acabar l’ensenyament obligatori, a més d’afavorir la igualtat d’oportunitats, la integració i la cohesió social.

A través d’aquest comunicat tornem a expressar el nostre suport a la plataforma “Som escola”, així com a totes les iniciatives que es facin en aquesta línia per part dels diferents sectors de la societat catalana. Tanmateix expressem el nostre ple suport i ens posem a disposició del govern de la Generalitat de Catalunya en qualsevol acció orientada a defensar el vigent model escolar català.

En un context marcat per la incertesa en moltes dimensions, l’educació és un sector clau pel desenvolupament dels pobles. Ara és moment de defensar-la.

Coordinadora catalana de Fundacions

Les escoles de l’AEC, són escoles catalanes, on el projecte lingüístic, la tradició i la cultural han reeixit i s’han mantingut, fins i tot, en temps molts més complicats políticament que els actuals.
Defensem la llengua catalana com a llengua vehicular, la immersió com a projecte i model vertebrador de la societat, una societat d’acollida i de canvi.
Des de l’AEC defensarem, aferrissadament, el nostre model educatiu i lingüístic de país, estarem al costat de les iniciatives que la societat emprengui en la seva defensa i proposarem si cal accions més específiques.
Vetllarem perquè no hi hagi marxa enrere, ni invasió de competències en el model educatiu ni en la presència del català a les nostres escoles.

Agrupació Escolar Catalana

,

Subscriure's

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

One Comment a “Per l’escola en català”

  1. Elisenda, mare Cèlia 1r EI i Abril 2n ESO Says:

    Per a qui pugui interessar…

    Somescola.cat convoca la ciutadania de Catalunya a una jornada de protesta contra l’avantprojecte de la LOMCE, i en defensa del model d’escola catalana en llengua i continguts, per al proper 10 de desembre, coincidint amb la commemoració del Dia Mundial dels Drets Humans. La concentració, amb el lema: “Per un país de tots, l’escola en català”, serà a 2/4 de 7 de la tarda a la plaça Sant Jaume de Barcelona.

    Ens veiem a la concentració a la Pl. Sant Jaume!

    Resposta

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: