La Pasqua a l’Escola

21 Març 2013

Uncategorized

Amb l’únic objectiu que els nois i noies sàpiguen perquè estem a punt de començar les vacances de Setmana Santa, i coneguin l’origen, les tradicions i algunes curiositats de la Pasqua a casa i fora de casa nostra, aquest dimarts passat, dia 19 a la tarda, vam presentar als alumnes del primer cicle de l’ESO el projecte La Pasqua a l’escola.

L’alumnat de 1r i 2n d’ESO es va trobar que els seus professors i professores havien deixat les seves especialitats per endinsar-se en el món de les tradicions culturals a l’entorn de la Setmana Santa: Quin és l’origen de la Pasqua? Per què la Pasqua canvia de dates any rere any? Quines són les tradicions pròpies de la Setmana Santa? I la iconografia i les manifestacions religioses? El lavatori dels peus i el valor del servei… Sense oblidar el món del cinema: Ben-Hur, Jesus-Christ Superstar, La vida de Brian o L’última temptació de Crist.

A partir dels diversos plantejaments dels i les mestres, els alumnes havien de respondre una sèrie de qüestions, que posteriorment han enganxat al passadís a fi de donar resposta als interrogants que des de divendres en acompanyaven. Ens han demostrat que s’han convertit en veritables especialistes en “temes pasquals”.

Ha estat una nova experiència enriquidora per a tothom. Els nois i noies s’han mostrat interessats en els diversos temes presentats i han transmès molt bona connexió amb les diverses presentacions i els i les mestres hem gaudit de poder treballar amb companys d’equips ben diferents i de continuar omplint la motxilla dels nostres alumnes, en aquest cas atorgant una mica més de sentit al món de la Pasqua.

Per a veure les fotos clica aquí

Subscriure's

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: