Família, escola i Tecnologia (1r Esmorzar amb Sadako)

28 Novembre 2013

Uncategorized

sakesmorzar1

Avui hem inaugurat els esmorzars amb Sadako amb la presència d’un grup de pares, mares i mestres de l’escola. En aquest 1r esmorzar s’han compartit opinions, inquietuds i reptes entorn la tecnologia. Des de perspectives personals i professionals s’han posat sobre la taula els pros i contres que comporta la tecnologia ens mans d’infants i joves. D’una banda es constata una necessitat d’educar en l’ús de les tecnologies. Com en molts altres àmbits (sexualitat, relacions personals, comportaments de risc, i molts altres comportament i valors) és essencial posar  límits, oferir models escolars i familiars i d’oferir un bon acompanyament als nostres fills i filles, als nostres alumnes. D’altra banda és clar que una bona utilització de la tecnologia pot estimular i aprofundir els aprenentatges. Especialment en l’àmbit escolar la tecnologia pot ser un complement extraordinari en l’aprenentatge. De totes maneres és clar que el prioritari és desenvolupar metodologies i estratègies educatives que potenciïn un aprenentatge més significatiu, amb un major implicació de l’alumnat i amb una major integració dels diferents àmbits d’aprenentatge.  És només en aquest context que l’escola contempla la possibilitat d’incoparar-hi la tecnologia, tenint present que en moltes ocasions amb la manipulació, la interacció personal o la comunicació verbal es poden dur a terme molts altres processos de la mateixa o més entitat educativa sense que la tecnologia hi hagi de tenir cabuda.

foto 6 (2)

Coindim en que la tecnologia per se, no és ni bona ni dolenta, i és en aquest bon ús en que cal educar als nostres infants i joves. És només des de l’educació de les competències digitals que els nostres joves en sabran fer un ús intel.ligent emocionalment, acadèmica i personal.

Enllacem també un article d’El País que en Quico ens ha suggerit per a la reflexió i  un vídeo del programa generació digital del qual només hem visionat dos petits fragments per iniciar el nostre debat:

sakesmorzar2

,

Subscriure's

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: