Projecte SOMRIU’S. Un nou projecte de l’escola pel benestar de l’alumnat

12 Novembre 2015

ACTIVITATS GENERALS


A l’Assemblea de Primària d’avui s’ha presentat Projecte Somriu’S, un projecte que pretén vetllar perquè tots els nens i nenes, nois i nois de Sadako trobin que l’Escola és un lloc segur, tinguin sempre ganes de venir-hi, estar-hi bé i trobar-hi el seu lloc.
El nom del Projecte sorgeix de SOMRIU SADAKO, que abreugem dient SOMRIU’S. Volem transmetre aquest objectiu a través del Lema: Somriu Sadako, tothom està bé!!!

Captura de pantalla 2015-11-12 a les 17.20.39

El Projecte s’anirà fent extensiu a tota la comunitat educativa de Sadako i es basa en diferents projectes locals i internacionals que promouen la convivència i el desplegament positiu d’habilitats socials. Aquest projecte s’uneix al projecte IMPLICA’T, que promou la implicació de tots els alumnes de l’escola en dinamitzar espais o projectes de l’escola cercant la millora de tota la comunitat i el projecte ACOMPANYA’M, una amplicació rellevant dels models d’apadrinament de manera que tots els cursos passen a ser padrins o fillols o les dues coses simultàniament amb la voluntat de incrementar els vincles relacionals, personals i de suport entre iguals dels alumnes de l’escola.


Avui s’han presentat algunes de les seves línies:

 • Sabem que tots tenim conflictes i hem de mirar de trobar les solucions. Si jo sol/a no puc i veig que m’està fent estar malament, o veig que hi ha un company que no sap com solucionar el seu conflicte és molt important EXPLICAR-HO A ALGÚ. Quan busco a algú per explicar-ho estic començant a buscar la solució.
 • En un conflicte hi sol haver un nen/a que ha d’aprendre a relacionar-se, una nen/a que se sent malament perquè no sap com resoldre el conflicte que té i altres nens i nenes que ho veuen.
 • Quan la manera que faig servir sempre per resoldre els conflictes no em funciona, el Projecte Somriu’S proposa que primer demani ajuda al meu padrí/na.
  Captura de pantalla 2015-11-12 a les 17.20.47
 • Si no se soluciona, en segon lloc buscaré els companys de pati d’ESO, que són els mediadors del pati.
 • Si encara no se soluciona, podré anar-ho a explicar a la persona adulta responsable del Projecte Somriu’S. Tindrem un lloc i un horari que estarà a les classes.
 • Comptarem amb una bústia i un correu per poder facilitar la comunicació.
 • El Projecte Somriu’S no podrà funcionar sense l’ajuda de tots. Només ho aconseguirem si volem tenir una escola on tothom estigui bé.

Subscriure's

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

3 comentaris a “Projecte SOMRIU’S. Un nou projecte de l’escola pel benestar de l’alumnat”

 1. garciaara8 Says:

  Reblogged this on ESO 2.

  Respon

 2. ldpoveda Says:

  Reblogged this on ESO 2.

  Respon

 3. Elisa (mare Ei3 i EP1) Says:

  Celebro molt aquesta iniciativa, la gestió dels conflictes és un dels temes més importants per assegurar el benestar emocional de les nenes i els nens. Els més petits (EI5 i cursos inicials de primària) haurien de saber que poden dirigir-se a qui tinguin més confiança, sigui un adult o un company més gran, doncs a vegades no ho fan per por i/o vergonya a que els renyin. També hem de proporcionar als padrins i mediadors eines per ajudar els petits, doncs és una gran responsabilitat per ells, i donar-los la possibilitat de dirigir-se a l’adult també quan la situació és complicada. Moltes gràcies.

  Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: