Dues visites rellevants

11 Juny 2016

SADAKO PORTES ENFORA

Darrerament, a Sadako rebem moltes visites de mestres, d’equips directius i de personalitats referents del món educatiu. Aquesta setmana hem tingut el privilegi d’obrir les portes de l’escola en dues ocasions.

El dimarts passat vam acollir un grup de representants d’Ashoka de Madrid i Barcelona i ens va acompanyar en Henry De Sio. El senyor De Sio va ser l’encarregat de la primera campanya electoral del president Obama dels EEUU i va treballar amb ell a la Casa Blanca durant dos anys. És un referent mundial dins d’Ashoka i enguany està treballant en desenvolupar estratègies per enfortir la xarxa d’escoles Changemaker i el seu paper transformacional dins la societat. Vam poder compartir opinions amb ell sobre cap a on va l’educació a nivell internacional i alhora poder aportar el nostre propi punt de vista. Vam coincidir en la importància de l’aprenentatge de l’empatia i de l’apoderament dels alumnes per tal d’esdevenir ciutadans compromesos i alhora competents per afrontar els reptes de la societat d’avui i de demà. Ell parla de la necessitat que tots els alumnes entenguin que és l’hora de “stepping into bigness”, que tots hauran d’assumir un rol de lideratge compartit i transformacional i de l’obligació de l’escola per preparar-los per a aquesta responsabilitat.

I el dijous vam rebre la visita d’en Cristián Infante, secretari del Vicariat d’Educació de l’Arquebisbat de Santiago de Xile. Està visitant escoles de referència d’innovació en Europa per tal d’incorporar metodologies noves a les escoles del seu país.

Volem agrair la disposició dels mestres i alumnes de l’escola que de nou han estat observats i interrogats en el seu dia a dia. I sobretot agrair la bona feina que han fet els alumnes que han acompanyat els visitants i que han explicat el projecte de l’escola.

Procurem que siguin els nostres alumnes els protagonistes d’aquestes visites entenent que són ocasions fantàstiques per fomentar la metacognició dels propis alumnes del seu aprenentatge, explicant el que fem a l’escola els fa més entenedors de tot allò que fan a l’escola i per això, sobretot, val la pena rebre tantes visites.

Subscriure's

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: