El nen filòsof

30 gener 2017

SADAKO PORTES ENFORA

Des de l’Escola Sadako estem molt contents de poder presentar-vos El nen filòsof .

arpa_r15

Aquest nou llibre del Jordi Nomen és l’eina ideal perquè pares i docents desenvolupin la intel·ligència filosòfica dels infants. Conté un assaig breu sobre filosofia i infantesa, i una segona part amb capítols pràctics sobre grans preguntes de la història de la filosofia.

LA CONTRA

Els nens són petits grans filòsofs amb una capacitat d’astorament i una curiositat pràcticament infinites, dues qualitats filosòfiques per excel·lència.

La proposta fonamental d’El nen filòsof consisteix en plantejar a famílies i educadors algunes de les grans preguntes que ens ha llegat la història de la filosofia occidental, perquè facin de llevataps de l’ampolla on es troba l’admiració infantil, permetent que els infants descobreixin la seva condició filosòfica i la posin al servei d’un desenvolupament personal i social que els converteixi en ciutadans actius i compromesos.

La primera part del llibre és un petit assaig per prendre consciència de les possibilitats d’explorar la vessant filosòfica present a la pròpia infantesa; la segona, una exploració breu d’onze  preguntes, llegat d’onze filòsofs de la tradició occidental, per activar un diàleg que permeti introduir la crítica, la creativitat i la cura en l’educació dels nens i nenes.

«L’educació ha de ser denúncia de la desigualtat i la injustícia. Ha de ser un programa per construir un món millor, per comprendre i, sobretot, per sentir. I la filosofia ens pot ajudar a aconseguir-ho.»

Moltes felicitats Jordi!

La filosofia que hi ha rere “Merlí” Article al diari ARA

Subscriure's

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: