Technovation

Som unes alumnes de 3r ESO que hem participat en un projecte que es diu Technovation Challenge. Vam començar aquest projecte al Febrer i el vam haver d’entregar el 23 d’abril. El concurs consisteix en crear una aplicació que resolgui un problema real de la teva zona, que pot ser dels àmbits següents: Medi ambient, Educació, Igualtat, Pobresa i Salut. És un projecte on només hi poden participar noies, ja que pretén fomentar que emprenguem carreres tecnològiques ja que hi ha un percentatge molt baix de dones en aquest sector.

Per participar, havies de ser un grup de dos a cinc noies, en el nostre curs ens hem presentat dos grups; les Technowiners i les Techno Girls. Un cop feta la inscripció s’assignava una mentora al teu projecte, una noia que ha emprès una carrera tecnològica i que t’acompanya durant tot el procés del concurs. El més important de tot és escollir una idea bona que resolgui un problema real dels àmbits que hem mencionat abans. Nosaltres vam començar fent una pluja d’idees i finalment amb ajuda de les mentores vam decidir la que ens va semblar millor.

Les Technowiners, vam veure que un problema real de Barcelona, i també d’Espanya, era que les donacions i voluntariats cap a les ONG, estaven molt per sota de la mitjana europea. Vam pensar que això passava perquè la població no era conscient de quan les ONG necessitaven coses ni voluntaris, i per això, vam fer una aplicació que ajudes en la comunicació entre les ONG, la població donant i els voluntaris.

Les Techno Girls, vam notar que els estudiants d’avui en dia es distreuen molt amb el mòbil mentre estudien. Per això vam plantejar una App que solucioni aquest problema; consisteix en una aplicació que bloqueja algunes comunicacions del teu telèfon mòbil durant un temps que has seleccionat prèviament. Durant el temps que estàs desconnectat, et dona una recompensa per després jugar a un joc. Com més temps estàs desconnectat, la recompensa augmenta.

Durant el procés de creació de les aplicacions, per una banda havíem de fer un Bussines Plan, un document on hi havia d’haver tot el projecte explicat detalladament: la idea, la competència, el pla financer, el pla de futur… Per una altra banda, havies de fer un esquelet de la programació amb App Inventor 2 i un cop fet això, havies de presentar el teu grup i la teva aplicació en dos vídeos: el pitch vídeo on havies de presentar el teu grup i la idea que havies tingut, explicar el problema, la solucions que havies planteja, etc… i el Demo vídeo on havies d’ensenyar les pantalles i el funcionament de la aplicació, explicar que es feia en cada pantalla, els botons…

Deixem els nostres links a continuació:

Technowiners:

Techno Girls:

Tot el projecte el vam publicar a la web de Technovation Challenge perquè el jurat poguéssin valorar la nostra aplicació. El passat 6 de maig, vam anar al Caixa Fòrum a presentar la nostra aplicació davant dels jutges. Quan vam arribar, ens van fer un discurs introductori i seguidament, ens vam posar per grups a presentar la nostra aplicació de manera informal davant jutges i assistents. Després ens em dividir en dos aules i vam fer les presentacions davant dels jutges, teníem 4 minuts d’explicació i 6 de preguntes dels jutges. Ens van anunciar els grups guanyadors i els grups que passarien a la semifinal nacional. Ens alegra anunciar que les Technowiners vam quedar primeres i hem passat a la següent fase. El dia 8 de Juny ens comunicaran si anem a Sant Francisco a competir a nivell mundial.

Ha estat una feina molt difícil però ha tingut un bon final, ja que hem après moltes coses durant el projecte, com ara tenir una idea de programació, de fer anàlisis econòmics… També ens ha ajudat a saber organitzar un grup i a ser independents a l’hora de treballar.

Animem a totes les noies que els hi agradi la tecnologia, a presentar-se l’any que ve ja que  nosaltres hem après i gaudit molt fent aquest projecte.

Subscriure's

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

One Comment a “Technovation”

  1. Miriam Romero Says:

    Enhorabuena! Es una idea genial. Ojalá paséis a la siguiente fase porque sería una experiencia inolvidable pero si no pasáis os animaría a seguir desarrollando la aplicación para que el voluntariado en España vaya en aumento que es el fin que buscabais! Unos auténticos changemakers, si señor! 😀

    Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: