Samagama. Estar bé, és un dret universal de tots els infants!

6 Juny 2017

ACTIVITATS GENERALS

Aquesta darrera setmana en Sergi, exalumne de l’escola i la Judith, tots dos estudiants de disseny, han dut a terme un excel.lent projecte de col.laboració amb l’escola. Amb la voluntat de vincular el disseny amb el benestar de l’alumnat, s’han realitzat dues accions:

 • Durant tota la setmana s’ha instal.lat a l’entrada de l’escola, un mesuròmetre de benestar, en el que els alumnes dels diferents cursos han anat triant les boles de colors que s’ajustaven a les seves la sevesvivències diàries.
 • Amb la participació de molts alumnes de l’escola, també s’ha fet un gran mural a la plaça de l’escola amb la paraula SAMAGAMA.
  Samagama és un paraula d’origen sanscrit, que al curs passat els alumnes de 6è van adoptar per donar-li el següent siginificat:
  Xivar-se, delatar, intercedir en favor d’un alumne que està essent assetjat, molestat o no ben tractat per un o més companys.
  Aquesta paraula es va triar per donar un valor positiu a la paraula “xivato”.
  La paraula Samagama s’incorpora en el projecte Somrius per destacar l’important paper que tenim tots a l’hora de no permetre actuacions inadequades dels propis companys vers a d’altres.

Agraim molt enèrgicament l’actitud i treball del Sergi i la Judith per poder fer possible aquests projectes

Avui, a l’assemblea de l’escola, s’han compartit les intencions d’aquests dos projectes pensats per fomentar el benestar i el respecte a l’escola.
En aquesta mateixa assemblea en James i l’Ivan ens han parlat de compartir allò que sabem fer i la importància de lluitar les nostres il·lusions i els nostres somnis.

 

, ,

Subscriure's

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

One Comment a “Samagama. Estar bé, és un dret universal de tots els infants!”

 1. Mercè Says:

  Molt bona iniciativa, la celebro! Sentir-se bé és clau per aprendre!
  Ara, què us sembla si en comptes d’un nom tan redundant com “mesuròmetre del benestar” (el sufix -metre ja vol dir “aparell de mesura” no cal dir “aparell que mesura la mesura) en diem BENESTÒMETRE?

  Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: