Sadako pensa…amb Barcelona pensa

El proper dia 16 de novembre l’Escola Sadako col·laborarà, com a entitat, en la Marató Barcelona Pensa. Es tracta d’una Marató de Filosofia de 24 hores, que s’organitza a la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat de Barcelona, el mateix dijous que és el Dia de la Filosofia, el 16 de novembre.

Entre les moltes activitats que es duran a terme, figura una trobada de dues hores, de 10 a 12 h., entre alumnes representants dels diversos cicles d’Educació Primària de diverses escoles de Catalunya- Filoescoles- que faran diàlegs filosòfics per demostrar que la Filosofia per a Nens és una esplèndida realitat. 
Nosaltres hem estat convidats a participar-hi, aportant dos alumnes de cada curs de Primària que seran els encarregats de presentar allò que s’hagi dialogat a partir d’uns vídeos que seran visualitzats i comentats a les classes de l’Escola aquest mes d’octubre. Després hauran de recollir el més rellevant de la trobada i retornar-ho a les aules. 

L’activitat, a les classes, s’inicia amb el visionat d’un vídeo- a classe- del que adjuntem l’enllaç perquè aquells qui ho vulgueu el pugueu veure i comentar a casa:  

VÍDEO TRIAT CICLE INICIAL – El puente: 

VÍDEO TRIAT CICLE MITJÀ – Abrazo: 

 VÍDEO TRIAT CICLE SUPERIOR – La cosa perduda: 

Després, els alumnes elaboraran preguntes filosòfiques que seran les que presentaran al diàleg amb les altres escoles. Finalment, en la trobada del dia 16 de novembre, acompanyats per mestres de l’escola, presentaran les preguntes del seu curs i duran a terme el diàleg filosòfic, amb assistència de públic i estudiants de Filosofia de la Universitat de Barcelona. Acompanya aquesta entrada una infografia que explica el procés.

Subscriure's

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

One Comment a “Sadako pensa…amb Barcelona pensa”

  1. Jordi Losantos Says:

    Una activitat força interessant. El vídeo del cicle superior és, senzillament, una delícia

    Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: