Filosofia 3/18: Alumnes de Sadako participen al projecte “Barcelona pensa”

Al celebrar el Dia Mundial de la Filosofia el tercer dijous de novembre de cada any, la UNESCO subratlla el valor perdurable de la filosofia per al desenvolupament del pensament humà, per a cada cultura i per a cada individu. En establir el Dia Mundial de la Filosofia el 2005, la Conferència General va destacar la importància d’aquesta disciplina, especialment de cara als joves, subratllant que “la filosofia és una disciplina que estimula el pensament crític i independent i és capaç de treballar en nom d’un millor enteniment del món, promovent la pau i la tolerància.

Per això, a Barcelona, es va organitzar el  Barcelona Pensa, primer festival de l’estat espanyol sobre Filosofia. El promou la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona per difondre, apropar i transmetre la Filosofia a nivell de carrer. La primera edició va ser del 17 al 22 de novembre del 2014. Les activitats són sempre gratuïtes i es fan en llocs coneguts de la ciutat de Barcelona com el CCB, la Filmoteca de Catalunya o les facultats de la Universitat de Barcelona.

Avui, 16 de novembre de 2017, l’Escola Sadako, juntament amb altres cinc escoles de Barcelona, de la xarxa Filoescoles adherida al GrupIREF de Filosofia per a Nens, hem anat a la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona per fer un diàleg filosòfic amb nens al voltant de tres vídeos prèviament treballats a les classes de l’escola.  Ha estat una experiència extraordinària que ha posat a prova en els nostres alumnes, tant la capacitat argumentativa com la sensibilitat per relacionar-se amb nous companys. Resulta difícil condensar en poques paraules el que ha estat una llisó de raonabilitat i sensibilitat, una invitació a acceptar que conviure és l’única via per relacionar-nos en plenitud.

Aquí podeu veure unes imatges del grup que hem estat treballant junts:

Aquesta mateixa tarda, TV3 ha entrevistat els alumnes de l’Escola Sadako dins del marc del canal informatiu de l’infoK. Aquí teniu el vídeo del programa amb el documental dedicat a la filosofia a l’escola i la trobada que s’ha produït avui a la Universitat de Barcelona:

(Feu clic a la imatge per veure el vídeo)

http://www.ccma.cat/video/embed/super3/5702473/

Subscriure's

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: